Γεροβασίλη για παρακολούθηση Σπίρτζη: Η κυβέρνηση προσθέτει ακόμη ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη με το λογισμικό Pretador, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση παρακολούθησης, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απαξίωσή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας».

Εν συνεχεία, προσέθεσε:

«Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέχρι σήμερα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη. Ο Κανονισμός της Βουλής, επιβάλει την σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι τα 2/5 των μελών της μπορούν να ζητήσουν την σύγκλιση και υποχρεωτικά τότε αυτή γίνεται.

Έτσι, αύριο, που είναι η ημέρα συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα ατόπημα και δεν θα είναι ένα άλλο επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης. Κάθε άλλη στάση στην αυριανή ΔτΠ θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών της χώρας», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.


sofokleousin.gr