Γιατί αποφάσισε να κόψει τώρα τα «γυρίσματα» ο Κλάτενμπεργκ;

Ο Νίκος Μαρκάτος αναρωτιέται για το timing που επέλεξε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ να… κλείσει τις κάμερες και να σταματήσει τα βίντεο με την ανάλυση των φάσεων!

Χωρίς πoλλές αλλά απαραίτητες εξηγήσεις, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να σταματήσει τα video analysis μετά από κάθε αγωνιστική.

Τέλος τα video analysis με τις διαιτητικές αποφάσεις στη Super League 1.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να σταματήσει τα… γυρίσματα, με το timing της ανεξήγητης επιλογής του, να προκαλεί ερωτήματα που μόνο ο ίδιος μπορεί, αλλά προφανώς διαβάζοντας την ανακοίνωση δεν θέλει, να απαντήσει!

Όταν όλοι περίμεναν την ετυμηγορία του για τη φάση στη Τούμπα και στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ, ο Άγγλος είπε «cut»! Ίσως να μην υπάρχει σύνδεση, ίσως και να υπάρχει.

Το γεγονός ότι και ο διαιτητής (Εκμπεργκ) που θα σφυρίξει την Τετάρτη το παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έχει επίσης ακυρώσει γκολ της μιας ομάδας για να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της άλλης, σε Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός τον περασμένο Μάιο, δημιουργεί ακόμα μια περίεργη σύμπτωση!

Μια ανακοίνωση από πλευράς ΚΕΔ γεμάτη οξύμωρα!

Σε μια ανακοίνωση πέντε αράδων, η λέξη «διαφάνεια» υπάρχει δύο φορές.

Όταν η ΚΕΔ αναφέρει οτι το βίντεο ήταν ένα εργαλείο για την «επίδειξη διαφάνειας», για ποιους λόγους αποφασίζει να το σταματήσει;
Ο Κλάτενμπεργκ είναι εκείνος που έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι, αλλά όφειλε να αιτιολογήσει τους λόγους της απόφασης. Μόνο έτσι δεν θα έδινε «τροφή» για σχόλια, εκδοχές ακόμα και θεωρίες συνομωσίας! Νωπές ακόμα οι αποκαλύψεις Αυγενάκη για απειλές προς το πρόσωπο του Κλάτενμπεργκ!

  • Τι συνέβη και αποφάσισε να σταματήσει τα βίντεο;
  • Δεν θέλει πλέον να στηρίζει δημόσια τους διαιτητές;
  • Θεωρεί οτι δεν στηρίζουν τον ίδιο οι διαιτητές με τα σφυρίγματα τους;
  • Έχει εκτεθεί ο ίδιος, παίρνοντας θέση και θέλει να σταματήσει η στοχοποίηση (αν υπάρχει) προς το πρόσωπο του;

Πρόχειρα ερωτήματα που προκύπτουν με την πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης!

Οξύμωρη επίσης και η απόφαση να αναλύονται φάσεις κατόπιν αιτήματος των ΠΑΕ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν το feedback του αιτήματος θα γίνεται με τη μορφή βίντεο, ή μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας!

Οι αναλύσεις του Κλάτενμπεργκ σε εβδομαδιαία φάση, ήταν κάτι που περιμέναν – εκτός από τα ΜΜΕ για να επιβεβαιώσουν τις αναλύσεις τους ή να κρεμάσουν στα μανταλάκια τον Άγγλο, ανάλογα την θέση του – και οι περισσότεροι διαιτητές, αφού ήταν και ο, έμμεσος μεν, αλλά εβδομαδιαίος τρόπος επικοινωνίας με τον Άγγλο, ο οποίος βλέποντας ότι τα πάντα διαρρέουν στον Τύπο, φυλάει τα ρούχα του για να μην κυκλοφορεί σε λίγο γυμνός!

Όπως και να έχει, η απόφαση του να σταματήσουν τα εβδομαδιαία «γυρίσματα», ήταν κάτι που στους περισσότερους δεν «έκατσε» καλά! Σεβαστή, αλλά όχι αποδεκτή.

Ίσως αν εξηγούσε τους λόγους…


Πηγή