Γιατί να εντάξετε το θαυματουργό γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας
Εάν ασχολείστε με το σώμα σας και σας αρέσει να ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει πως το γάλα και τα προϊόντα όχι μόνο δεν είναι «χρήσιμα», αλλά ενδεχομένως επιβαρύνουν την υγεία. Η άποψη αυτή, εάν και ακραία, σε συνδυασμό με το κίνημα της χορτοφαγίας, έχει καταφέρει να στρέψει αρκετούς καταναλωτές σε γάλατα φυτικής προέλευσης.
Ανάμεσα σε αυτά το γάλα αμυγδάλου, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Nielsen, το 2016 οι πωλήσεις που σημείωσε το γάλα αμυγδάλου στην Αμερική είχαν αυξηθεί κατά 250% σε σχέση με τα προηγούμενα 5 χρόνια.
Δείτε πέντε πολύτιμους λόγους για να βάλετε στη διατροφή σας το γάλα αμυγδάλου:
Είναι ιδανικό για δίαιτα.
Το γάλα αμυγδάλου αποτελεί σούπερ επιλογή για τη δίαιτά σας, καθώς είναι πολύ χαμηλότερο σε θερμίδες από ότι το αγελαδινό. Ένα ποτήρι (240ml) γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη) περιέχει περίπου 30-5- θερμίδες, ενώ η ίδια ποσότητα ενός πλήρες αγελαδινού γάλακτος περιέχει 146 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι το γάλα αμυγδάλου περιέχει 65-80% λιγότερες θερμίδες. Για τη θερμιδική του αξία λοιπόν αποτελεί ιδανική προσθήκη στο διατροφολόγιο εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρος και ακολουθούν υποθερμιδική δίαιτα.
Δεν περιέχει λακτόζη.
Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και λακτόζη, οπότε είναι η καλύτερη επιλογή γάλακτος για όσους έχουν δυσανεξία και αναζητούν εναλλακτικές μορφές γάλακτος. Η δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει μία ποικιλία από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως πόνο στο στομάχι, φούσκωμα και αέρια και σύμφωνα με τις έρευνες ταλαιπωρεί το 75% των ανθρώπων παγκοσμίως.
Είναι πολύ θρεπτικό.
Το γάλα αμυγδάλου περιέχει Βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο, ασβέστιο, και συχνά περιέχει βιταμίνη D. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά πολύτιμα για την υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό συνολικά.
Προστατεύει την καρδιά σας.
Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες το γάλα αμυγδάλου προστατεύει την καρδιά μας από διάφορες παθήσεις και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της. Η βιταμίνη D που περιέχεται συχνά στο γάλα αμυγδάλου προστατεύει διαπιστωμένα από καρδιοπάθειες, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και είναι επίσης ευεργετική για την υγεία των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Περιέχει πολλές φυτικές ίνες.
Το γάλα αμυγδάλου περιέχει πολλές φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για ανθρώπους που έχουν δυσκοιλιότητα. Ακόμη, χάρη στις φυτικές ίνες, η κατανάλωσή του προσφέρει το αίσθημα κορεσμού και μας βοηθά να μην πεινάμε τόσο.