Γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά


Οι γίγαντες είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Υλικά

1/2 κιλό γίγαντες μουλιασμένους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
1 σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση

Σουρώνεις καλά τους γίγαντες ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τους γίγαντες και τους αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφαιρώντας τον αφρό
Τους σουρώνεις μόλις είναι έτοιμοι και κρατάς 200 ml από το νερό
Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγανάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλερι και τα καρότα και για 5 περίπου λεπτά
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζεις τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό από τους γίγαντες, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι
Αφήνεις τους γίγαντες να ψηθούν για 1 περίπου ώρα
Σερβίρεις με ζεστό ψωμί.



Πηγή