Γιουβέντους: Ευρώπη με salary cap προβλέπει ο Παρατίσι

Υιοθέτηση του μοντέλου του NBA από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα προβλέπει ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Φάμπιο Παρατίσι. Ο Ιταλός παράγοντας εκτιμά ότι ο κορωνοϊός θα αλλάξει πολλά στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των ομάδων, ειδικά στο κομμάτι των εξόδων.

«Η κατάσταση που επικρατεί τώρα, θα αναγκάσει πολλές ομάδες να πάμε στις ανταλλαγές παικτών σε σχέση με τις μεταγραφές όπως πριν. Ο κορωνοϊός θα φέρει το ποδόσφαιρο πιο κοντά στο ΝΒΑ. Οι σύλλογοι στο ΝΒΑ κάνουν ανταλλαγές παικτών προκειμένου να είναι τυπικές στο salary cap. Έχουν την υποχρεώση να σέβονται τον προϋπολογισμό τους. Πιστεύω έτσι θα πάμε και στην Ευρώπη, ενώ οι ομάδες θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και στις Ακαδημίες τους». δήλωσε ο Φάμπιο Παρατίτσι στην εφημερίδα «Tuttosport».

Σε κάθε… καταιγίδα υπάρχει και κάποιος ωφελημένος, με τον Παρατίσι να θεωρεί ότι οι γερμανικές ομάδες έχουν το οικονομικό υπόβαθρο να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις: «Πιθανόν ομάδες από την Γερμανία για παράδειγμα, θα μπορέσουν να επωφεληθούν από την κρίση, μιας και η οικονομία της χώρας τους είναι ισχυρή».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ