Γώγος: Mικρή άρση των μέτρων στο διάστημα 14 με 21 Δεκεμβρίου

«Αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να λήξει ο συναγερμός στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι στραμμένα τα βλέμματα της Επιτροπής», υπογράμμισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο ο καθηγητής Παθολογίας τόνισε ότι αρχίζει και κλείνει η «ψαλίδα» εισιτήριων και εξιτηρίων στα νοσοκομεία.

«Σιγά σιγά θα έχουμε επάρκεια σε κλίνες. Έχει αρχίσει και η επιπέδωση της καμπύλης», πρόσθεσε.

Μάλιστα, προσδιόρισε μια μικρή άρση των μέτρων στο διάστημα 14 με 21 Δεκεμβρίου: «Μικρή άρση μέτρων και μεγάλη προσοχή. Χριστούγεννα μεταξύ μας».

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ – πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα» ανέφερε σχετικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της περιοδείας του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Στη σταδιακή άρση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown. Aν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου».

Στην πορεία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε: «Παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. Είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων».

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Τέλος, ανέφερε: «Tα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο», ενώ πρόσθεσε ότι «το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ