Η ΑΕΚ του 2020 σε αχαρτογράφητα νερά…

Η ΑΕΚ ψάχνεται να πουλήσει. Αν πιάσει τις τιμές που θέλει πουλάει αδιάκριτα. Από Μάνταλο μέχρι Μπάρκα κι από Λιβάγια μέχρι Τσινγκρίνσκι. Και Γαλανόπουλο πουλάει, αν βρεθεί μουστερής, κι ας τραυματίστηκε. Να φύγουν όλοι δεν γίνεται και ίσως να μην το επιτρέψει ο Μάσιμο Καρέρα. Αλλά η εντύπωση που δίνεται είναι ότι η ομάδα πάει για ένα γενικό λίφτινγκ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν το νέο πρόσωπο θα είναι πιο ελκυστικό από το προηγούμενο. Στην Ενωση φαίνεται να είναι έτοιμοι να δώσουν παίκτες οι οποίοι συγκροτούν και διαμορφώνουν την αγωνιστική της ταυτότητα. Μέχρι ενός σημείου η πρόθεση αυτή δικαιολογείται.

Το πρωτάθλημα που πήρε πρόπερσι η ΑΕΚ μοιάζει μακρινό. Η ομάδα κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω απογοητεύοντας τους οπαδούς που έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις του στο ΟΑΚΑ.


Κάθαρση στο ποδόσφαιρο με δύο βήματα. Αν όντως θέλουν…

Τον σχετικά λίγο χρόνο που κάθεται ο Μάσιμο Καρέρα στην άκρη του πάγκου διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα σχετίζεται λιγότερο με τους προπονητές και πολύ περισσότερο με την ποιότητα των παικτών που βρίσκονται στην ομάδα.

Εδώ όμως θα χρειαστεί να γίνει μια παρατήρηση: Αυτοί που μπορούν να φέρουν πρόταση για να φύγουν είναι απλά οι καλύτεροι. Εννοείται ότι έτσι θα μπουν λεφτά στα ταμεία αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά θα διατεθούν για να έρθουν στα Σπάτα παίκτες από το πάνω ράφι.

Ανεξάρτητα από την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα των μεταγραφών, υπάρχει πάντα η ανάγκη για χρηματοδότηση του γηπέδου. Είναι φανερό ότι η Ενωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Από τη μία στέκεται η ανάγκη να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην ομάδα ώστε να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα και από την άλλη η ανάγκη να υπάρχει μια ακώλυτη ροή χρηματοδότησης των έργων για το νέο γήπεδο τώρα που η κατασκευή του μπαίνει στην τελική ευθεία.

Αν και είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα η ΑΕΚ δεν πρόκειται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα κατά την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Εχει τη λογική της η επιλογή να πάει τον χειμώνα σε χαμηλές πτήσεις η Ενωση. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί ουσιαστικά. Η αγωνιστική διαφορά με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι μεγάλη και δεν καλύπτεται από την μια στιγμή στην άλλη.

όμως κι άλλο θέμα. Αν η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να πουλήσει παίκτες τον χειμώνα θα πρέπει να κάνει πρώτα τις πωλήσεις και μετά στον λίγο χρόνο που θα έχει, να ψάξει για αντικαταστάτες…

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ