«Βαρύ» πρόστιμο 1.000.000 δολαρίων επέβαλε η ATP στην Lawn Tennis Association (LTA) της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω της απόφασής της να αποκλείσει από το φετινό Γουίμπλεντον, αλλά και από τα τουρνουά προετοιμασίας που διοργανώνει, τους τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι Βρετανοί ήταν οι μόνοι που απέκλεισαν τις μεμονωμένες συμμετοχές παικτών από τις δύο χώρες, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της υποστήριξης της Λευκορωσίας προς αυτήν.

Σε ανακοίνωσή της, η LTA εκφράζει «βαθιά απογοήτευση» για την τιμωρία της από την ATP, την οποία κατηγορεί ότι «… δεν δείχνει να αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ή την αντίδραση της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και της βρετανικής κυβέρνησης σε αυτή την εισβολή».

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: Εκδικάστηκε η υπόθεση Μήτογλου – Πότε βγαίνει η απόφαση

Επικριτική εμφανίστηκε και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σαφείς ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιήσει αυτή την θανατηφόρα εισβολή και ότι στους αθλητές από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία πρέπει να απαγορευθεί να αγωνίζονται σε άλλες χώρες.

Παρά την ευρεία καταδίκη, τα διεθνή Tours του τένις (σ.σ. η ATP και η WTA) είναι αποφασισμένα να είναι παρίες σε αυτό, με συνέπεια η επένδυσή μας στην ανάπτυξη του εγχώριου παιχνιδιού να εμποδίζεται. Είναι μία λάθος κίνηση από την ATP και την WTA. Τους καλώ να σκεφθούν προσκεκτικά το μήνυμα που στέλνουν και να επανεξετάσουν».


Πηγή