Η διαμάχη με την Κίνα, αλλάζει τα δεδομένα στο ΝΒΑ

Η σχέση του ΝΒΑ με την Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για τη Λίγκα. Υπολογίζεται πως 500 εκατομμύρια Κινέζοι είναι πελάτες του ΝΒΑ, αγοράζοντας προϊόντα και βλέποντας από κοντά ή πληρώνοντας συνδρομητική τηλεόραση, αρκετά ματς του ΝΒΑ.

Η πολύ καλή σχέση που ξεκίνησε και εδραιώθηκε από τους Χιούστον Ρόκετς μέσω του εμβληματικού Γιάο Μινγκ, κρέμεται από μια κλωστή με υπαιτιότητα των ίδιων των Τεξανών. Ο GM της ομάδας, Ντάριλ Μόρεϊ, μέσω twitter υποστήριξε τις κοινωνικές αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κινεζικής Κυβέρνησης αλλά και της Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ο πρόεδρος των Ρόκετς, Τίλμαν Φερτίτα και οι παίκτες της ομάδας με πρώτο και καλύτερο τον Τζέιμς Χάρντεν, προσπάθησαν να τα… μαζέψουν χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, γνωστός για της απόψεις του που θέλουν την ελευθερία λόγου και προτρέπει την εκφορά γνώμης επί παντός επιστητού από όλους τους εμπλεκόμενους με τη Λίγκα, δεν προτίθεται να… κουκουλώσει το θέμα, στηρίζοντας τη δράση του Ντάριλ Μόρεϊ.

Η οικονομικές σχέσεις Κίνας και ΝΒΑ έχουν διαταραχθεί σημαντικά και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ισοσκελιστεί η ζημιά και ίσως να αποκατασταθεί. Τα πρώτα απόνερα της ρήξης αυτής θα φανούν στη Λίγκα με την αύξηση του salary cap όχι μόνο να ματαιώνεται, αλλά να προβλέπεται και μείωσή του κατά 10-15%.

Αυτή τη στιγμή το salary cap ανέρχεται στα 109 εκατ. δολάρια και η αύξησή του προβλέπονταν στα 116 εκατ. την επόμενη σεζόν. Αντ’ αυτού όμως αναμένεται να έχουμε μια μείωση της τάξεως των 5 εκατομμυρίων με το ποσό για τη σεζόν 2020-2021 να διαμορφώνεται στα 104 εκατ δολάρια.

Photo Credits: usatoday.com

to10.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ