Η διατροφή του σκύλου μετά το χειρουργείο

Η διατροφή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάρρωση του σκύλου σας, οπότε ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει τη μετάβαση σε μια ειδικά σχεδιασμένη τροφή που συμβάλλει στην αποκατάσταση.

Ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί διαφορετική ισορροπία υγρών από ό,τι συνήθως, ανάλογα με την ποσότητα υγρών που χάθηκε στο στάδιο πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Αν ο σκύλος σας δυσκολεύεται να καταναλώσει υγρά, μια καλή λύση είναι τα παγάκια, τα οποία καταναλώνονται ευκολότερα.

Συχνά, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, συνιστάται μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, η οποία θα δώσει στον σκύλο σας την απαιτούμενη ενέργεια χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες τροφής που μπορεί να καταπονήσουν το πεπτικό σύστημα. Ωστόσο, ανάλογα με το αρχικό πρόβλημα του κατοικιδίου σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να προτείνει μια διατροφή χαμηλότερη σε λιπαρά για να αποτρέψει τυχόν πεπτικές διαταραχές.

Οι τροφές που έχουν παρασκευαστεί για την περίοδο ανάρρωσης αποτελούν μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι είναι σχεδιασμένες για να συμβάλουν στην αποκατάσταση του σκύλου σας ενώ παράλληλα είναι εύπεπτες.

Η χειρουργική επέμβαση και η ανάρρωση μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας συμβουλές σχετικά με το πώς να φροντίσετε την υγεία του κατοικιδίου σας με τον καλύτερο τρόπο μετά το χειρουργείο.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ