Η Δράμα στέλνει SOS – Πίεση στο νοσοκομείο – Ένας στους 4 με κορωνοϊό στην πόλη (vid)

Τραγική είναι η κατάσταση στην πόλη της Δράμας και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο της πόλης, με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου να αναφέρει πως 1 στους 4 είναι θετικός στον κορωνοϊό ενώ στο νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί τρεις κλινικές covid και νοσηλεύονται 136 ασθενείς και όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες.

Έχοντας ο ίδιος μολυνθεί από τον ιό, μίλησε για την εμπειρία του κατά την οποία απομακρύνθηκε από την οικογένειά του, ενώ κοιμόταν με το τηλέφωνο στο χέρι και την πόρτα ξεκλείδωτη σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασής του.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μπλούχος, τόνισε πως υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή για έκτακτες ανάγκες.

Για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, υποστήριξε πως οφείλεται στην αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού και στη μη εφαρμογή και τήρηση των μέτρων. «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως αν συνεχίσουν οι υψηλές ροές νοσηλευομένων, τα επόμενα βήματα είναι η σταδιακή επίταξη κρεβατιών από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη υγειονομικών δυνάμεων αν δεν επαρκούν οι εφεδρείες.

Εκτάκτως στο νοσοκομείο Δράμας κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ

Ομάδα γιατρών από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει άμεσα στο νοσοκομείο της Δράμας για να συνδράμει στο δύσκολο έργο των γιατρών εκεί λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων στην πόλη.

Επικεφαλής της ομάδας που θα βρεθεί για να βοηθήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Δράμας είναι ο διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του «ΑΧΕΠΑ», Παναγιώτης Κολλάρας.

Την ίδια ώρα στο ίδιο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ολοκληρώθηκε η εφημερία με 75 νέες εισαγωγές ασθενών Covid, ενώ υπάρχουν ακόμα 30 ύποπτα κρούσματα, ορισμένα εκ των οποίων θα εισαχθούν και αυτά στο νοσοκομείο.

Κικίλιας: Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, αλλά η πόλη

Το γεγονός ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, αλλά έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό υπογράμμισε σήμερα (27 Νοεμβρίου) ο Βασίλης Κικίλιας.

«Το νοσοκομείο της Δράμας, είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια», τόνισε στο OPEN ο υπουργός Υγείας.

«Δεν θα αφήσω κανέναν, τόνισε να διασαλέψει τη “μάχη” που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους.

Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη την ιδια μέρα που θα πάνε στην Γερμανία ή την Πορτογαλία την ιδια μέρα θα έλθουν και στην Ελλάδα.

Συνεχίζονται τα rapid tests με μέθοδο drive through αλλά και στην κεντρική πλατεία

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ η διενέργεια rapid tests, με τη μέθοδο του drive through, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid tests και στην κεντρική πλατεία της Δράμας αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ’ αυτούς.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.

Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ζητείται να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων κ.ά.

Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ