Η ημερομηνία που αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα σχολεία στην Ελλάδα

Όπως όλα δείχνουν, τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άρση του lockdown στη χώρα μας, με την αρχή να γίνεται από τα σχολεία, με την κυβέρνηση να εξετάζει το εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων, όλων των βαθμίδων, στις 7 Δεκεμβρίου.

Το κλείσιμο των σχολείων έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας γενικότερου lockdown στη χώρα, θεωρώντας οι επιδημιολόγοι ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για να μειωθεί η κινητικότητα γύρω από τα σχολεία, μιας και μέσα στα σχολικά κτίρια η διασπορά παρέμενε πολύ χαμηλή.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν έως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Στα σχολεία αναμένεται να γίνονται σε σταθερή βάση χιλιάδες τεστ, ούτως ώστε να φαίνεται καθημερινά ποιο θα είναι το ιικό φορτίο που τυχόν μπορεί να υπάρχει εκεί.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τις ανακοινώσεις

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ