Οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορα για τους ξένους του ΝΒΑ

Την ώρα που το ΝΒΑ ξεκινά συζητήσεις με την Disney για να μεταφέρει και τις 30 ομάδες στη Disney World στο Ορλάντο και εκεί να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019-20, το υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ προχωρά σε μια σημαντική κίνηση.

Την εξαίρεση από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των ξένων παικτών του ΝΒΑ (και των υπόλοιπων επαγγελματικών πρωταθλημάτων) ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Λίγκας, Μάικ Μπας, η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας διευκολύνει την επιστροφή των μη Αμερικανών παικτών του ΝΒΑ στις ΗΠΑ, ώστε να είναι σε θέση να αρχίσουν προπονήσεις με τις ομάδες τους.

«Τα επαγγελματικά αθλητικά γεγονότα προσφέρουν τόσο απαραίτητα οικονομικά οφέλη, αλλά εξίσου κοινωνική υπερηφάνια κι εθνική ενότητα. Τη σήμερον ημέρα, οι Αμερικανοί έχουν ανάγκη τα αθλήματά τους,» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τσαντ Γουλφ.

Η συγκεκριμένη εξαίρεση αφορά τους επαγγελματίες των κορυφαίων αθλημάτων, ομαδικών κι ατομικών (ΝΒΑ, WNBA, MLB, NHL, PGA, LPGA, ATP, WTA), καθώς και τους/τις συζύγους τους, εξαρτώμενα μέλη και απαραίτητο προσωπικό.

To άρθρο Οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορα για τους ξένους του ΝΒΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ