Η Κίνα θεωρεί και την Ελλάδα ως «ύποπτη» για την προέλευση του κορωνοϊού

Κινέζοι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μία από τις χώρες από τις οποίες προήλθε ο κορωνοϊός. Αφού στόχευσαν την Ινδία ως τον πρωταρχικό ύποπτο για το ξέσπασμα της πανδημίας, οι Κινέζοι επιστήμονες εξέφρασαν την άποψη ότι τα στοιχεία τους δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να εμφανίστηκε αρχικώς στο Μπαγκλαντές, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Ινδία, την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρωσία ή τη Σερβία.

Σε μια κατάφωρη προσπάθεια για να μετατοπιστεί η ευθύνη για την πανδημία έξω από τα σύνορά τους, μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών δήλωσε ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε στην Ινδία το καλοκαίρι του 2019 – μεταδιδόμενος μέσω των ζώων από μολυσμένα νερά- πριν «ταξιδέψει» απαρατήρητος στην πόλη Γουχάν, όπου και πρωτοεντοπίστηκε.

Ένας εμπειρογνώμονας από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ο Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, χαρακτήρισε το έγγραφο αυτό ως «πολύ ελλειπές» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προσθέτει τίποτα στην κατανόησή μας γύρω από τον κορωνοϊό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κινεζικές αρχές έχουν ρίξει το φταίξιμο αλλού – υποδηλώνοντας, σε μεγάλο βαθμό χωρίς στοιχεία, ότι τόσο η Ιταλία όσο και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι ο τόπος της αρχικής μόλυνσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Κίνας, με στρατεύματα να επιτίθενται εκατέρωθεν κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων. Οι ΗΠΑ έχουν αποκαλέσει επανειλημμένα τον ιό «ως Κινεζικό» στο παρελθόν.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ