Η μεγάλη νύχτα του Μουντομπάσκετ: Η Ελλάδα και οι άλλοι πέντε που «κλειδώνουν» την πρόκριση

Ήδη τρεις ομάδες έχουν προκριθεί μαθηματικά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, από τα ευρωπαϊκά «παράθυρα». Η Φινλανδία ήταν η πρώτη που το κατάφερε, με τη Γερμανία και τη Λετονία να ακολουθούν την Παρασκευή (11/11). Απόψε διεξάγεται η 4η αγωνιστική της Β’ φάσης των προκριματικών, με έξι ακόμα χώρες να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν θέση για το Παγκόσμιο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η βαθμολογία στον όμιλο:

Λετονία 6-1
Σερβία 4-3
Ελλάδα 4-3
Τουρκία 3-4
Βέλγιο 3-4
Μεγάλη Βρετανία 1-6

Οι αγώνες:

Λετονία – Μεγάλη Βρετανία 19:30
Σερβία – Τουρκία 21:00
Βέλγιο – Ελλάδα 21:30

Στο γκρουπ της Εθνικής ομάδας, τα πράγματα, προς το παρόν, είναι ξεκάθαρα. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να σφραγίσει την πρόκρισή της από σήμερα και να ακολουθήσει τη Λετονία στα τελικά, ενώ η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη αποχαιρετίσει. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νικήσει στην έδρα του Βελγίου και την ίδια ώρα η Σερβία επικρατήσει της Τουρκίας, τότε θα πανηγυρίσουμε από απόψε.

ΟΜΙΛΟΣ J

Η βαθμολογία:

Γερμανία 8-1
Φινλανδία 7-2
Σλοβενία 6-3
Σουηδία 4-5
Ισραήλ 3-6
Εσθονία 2-7

Οι αγώνες:

Φινλανδία – Εσθονία 18:30
Σλοβενία – Γερμανία 19:00
Σουηδία – Ισραήλ 20:35

Σε αυτόν τον όμιλο, Γερμανία και Φινλανδία απολαμβάνουν ήδη τη χαρά της πρόκρισης, με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς να στοχεύει στο να τελειώσει την υπόθεση από σήμερα, με νίκη στον αγώνα κόντρα στην αδιάφορη Γερμανία. Στο άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι του γκρουπ, Σουηδία και Ισραήλ θα αναμετρηθούν στη Στοκχόλμη, σε μία αναμέτρηση ζωής ή θανάτου, με τον νικητή να ελπίζει σε θετικά νέα από το ματς της Σλοβενία για να διατηρήσει τις ελπίδες του.

ΟΜΙΛΟΣ K

Η βαθμολογία:

Γαλλία 7-2
Λιθουανία 7-2
Μαυροβούνιο 6-3
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 5-4
Ουγγαρία 4-5
Τσεχία 3-6

Οι αγώνες:

Ουγγαρία – Τσεχία 19:00
Μαυροβούνιο – Λιθουανία 20:00
Γαλλία – Βοσνία-Ερζεγοβίνη 21:30

Καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στην τελική φάση ακόμα. Η Γαλλία και η Λιθουανία ωστόσο είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν. Οι «τρικολόρ» με νίκη απέναντι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ξεμπερδεύει με την υπόθεση πρόκριση από σήμερα, ενώ η Λιθουανία αρκεί να επικρατήσει στην έδρα του Μαυροβουνίου ή να νικήσουν τόσο η Γαλλία όσο και η Τσεχία.

ΟΜΙΛΟΣ L

Η βαθμολογία:

Ισπανία 6-1
Ιταλία 5-2
Γεωργία 4-3
Ισλανδία 4-3
Ουκρανία 2-5
Ολλανδία 0-7

Οι αγώνες:

Ουκρανία – Ισλανδία 16:00
Γεωργία – Ιταλία 17:00
Ισπανία – Ολλανδία 21:30

Το μόνο ξεκάθαρο σε αυτόν τον όμιλο είναι η τελευταία θέση της Ολλανδίας, που έγινε… σάκος του μποξ μεταξύ των αντιπάλων της. Ισπανία και Ιταλία κρατούν φυσικά τις τύχες τους στα χέρια τους και με νίκες απέναντι σε Ολλανδία και Γεωργία αντίστοιχα προκρίνονται κι εκείνες από απόψε. Η Ισπανία μάλιστα που παίζει τον αγώνα της στις 21:30, μπορεί να τα καταφέρει και πριν πατήσει παρκέ, αν η Ιταλία έχει νικήσει τη Γεωργία και η Ουκρανία την Ισλανδία.


Πηγή