Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μιλάει για τη δυσλεξία: «Τη βλέπω σαν χάρισμα»

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τη διάγνωσή της με δυσλεξία, όταν ήταν παιδί, αλλά και τη ζωή της με τον 5χρονο θετό γιο του συζύγου της, Edoardo Mapelli Mozzi.

Όπως είπε, διαγνώστηκε με δυσλεξία σε ηλικία επτά ετών αλλά σήμερα την περιγράφει σαν ένα «χάρισμα», προσθέτοντας στη δημοσιογράφο πως «πιστεύω ότι ζωή είναι οι προκλήσεις που σε διαμορφώνουν».

Η Βεατρίκη υποστήριξε τη φιλανθρωπική οργάνωση Helen Arkell Dyslexia Charity, σχολιάζοντας πως «θεωρώ πραγματικά σημαντικό όλοι οι γονείς να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτό. Και ο σύζυγός μου είναι δυσλεκτικός, και ίσως ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση σε μερικούς μήνες, όταν θα έχουμε ένα καινούριο μωρό κοντά μας, αλλά πραγματικά βλέπω τη δυσλεξία σαν χάρισμα».

image

Όσον αφορά τον θετό γιο της, τον χαρακτήρισε ως ένα «παιδί-μπόνους», αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι ως μητέρα δεν διαπρέπει σε όλους τους τομείς.

Στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης, μάλιστα, ομολόγησε ότι δεν τα πήγε καλά με το homeschooling: «Δεν θα πω ψέματα, το homeschooling δεν ήταν το φόρτε μου! Και δεν μπορώ να κατηγορήσω τη δυσλεξία γι’ αυτό. Ωστόσο ένιωσα πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του όσο καιρό τα σχολεία ήταν κλειστά».

govastileto.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ