Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του …κλίματος

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, θα υποβάλει πρόταση για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το κλίμα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Το κοινοβούλιο συνέρχεται για πρώτη φορά μετά από γενικές εκλογές στις οποίες το κόμμα της Άρντερν θριάμβευσε.

Εάν εγκριθεί, η Νέα Ζηλανδία θα ενταχθεί σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Γαλλία και η Βρετανία σε παρόμοιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Πάντα θεωρούσαμε την κλιματική αλλαγή ως τεράστια απειλή για την περιοχή μας και είναι κάτι που πρέπει να αναλάβουμε άμεσα», δήλωσε ο Άρντερν, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TVNZ.

«Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε μια πρόταση σχετικά με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα στο κοινοβούλιο την τελευταία περίοδο, αλλά τώρα είμαστε σε θέση».

Η ηχηρή νίκη επιτρέπει στο κόμμα της Άρντερν να κυβερνά ουσιαστικά μόνο του, αν και έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το Πράσινο Κόμμα για την επόμενη τριετή θητεία.

Κατά την τελευταία θητεία της, η κυβέρνηση του Άρντερ ψήφισε ένα νομοσχέδιο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα,  έως το 2050, με διακομματική υποστήριξη στο κοινοβούλιο.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ