Η θέση της Nova για το VAR και τα ριπλέι

Με αφορμή δημοσίευμα που έκανε λόγο για πρόταση της ΕΠΟ στους τηλεοπτικούς μεταδότες του πρωταθλήματος «… ώστε τη στιγμή του ελέγχου του VAR, να μην δείχνουν τις πλάτες των διαιτητών που είναι μέσα στο δωμάτιο, αλλά να δείχνουν τι βλέπουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή», στελέχη της Nova ξεκαθάριζαν τα εξής:

1. Ουδέποτε η Nova έχει λάβει σχετικό αίτημα από την ΕΠΟ.

2. Αποκλειστικά αρμόδια για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων προς όφελος των συνδρομητών και των φιλάθλων είναι η ίδια η Nova.

3. Η Nova έχει γραπτώς προτείνει στην ΕΠΟ από τις 13/09/2019 την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR με στόχο να σταματήσει όλη η παραφιλολογία σχετικά με τις υποτιθέμενες ευθύνες της συνδρομητικής πλατφόρμας στην ομαλή λειτουργία του VAR, χωρίς να έχει λάβει κάποια απάντηση από την ΕΠΟ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα ίδια στελέχη, η Nova παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Η Nova δεν έχει καμία ανάμειξη στη λειτουργία του VAR, εκτός από την παροχή στην ομάδα του VAR του πρωτογενούς υλικού όλων των καμερών, που χρησιμοποιεί για την τηλεοπτική κάλυψη ενός αγώνα.

Παράλληλα τα στελέχη της Nova υπογράμμιζαν ότι: «οποιαδήποτε ανάμειξη της συνδρομητικής μας πλατφόρμας σε κριτικές για τη λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις, έχουν ως στόχο να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της και η εταιρεία μας θα προστατεύσει τα συμφέροντα της με κάθε νόμιμο τρόπο».

to10.gr