Αρχική Αθλητισμός Η υπόθεση του Ρόουζ και το «δείξε μου το παραρτήματά σου να...

Η υπόθεση του Ρόουζ και το «δείξε μου το παραρτήματά σου να σου ποιος είσαι»

Θα δεχθούν οι ομάδες πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό;

Ο Ολυμπιακός και ο Άρης έχουν καλές σχέσεις. Το αν αυτό είναι ηθικά ορθό απασχολεί τους οπαδούς. Αν υπάρχει νομικό ατόπημα, θα φανεί. Το ωραίο με την υπόθεση Ρόουζ είναι πως ανοίγει η υπόθεση με τα «παραρτήματα».

Ο Ολυμπιακός και ο Άρης εμπλέκονται αυτή τη στιγμή σε μια τριγωνική σχέση με την Λέγκια Βαρσοβίας για τη μεταγραφή του Λίντσεϊ Ρόουζ.

Σε πρώτη φάση μέσω δημοσιευμάτων. Πιθανότατα οι απτές αποδείξεις θα φέρουν ηθικό «κόλλημα» και θα ανοίξουν συζήτηση για «παραρτήματα».

Το νομικό κόλλημα και οι κυρώσεις που μπορεί να έχουν Άρης και Ολυμπιακός είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξουν. Διότι ο κανονισμός δεν είναι σαφής. Δεν υπάρχει κάτι που λέει αν κάνεις αυτό, θα υποστείς εκείνο. Είναι καθαρά στην κρίση της FIFA όταν εξετάζονται τέτοιες υποθέσεις.

Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το νομικό τμήμα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Άρη θα το έχει διευθετήσει αυτό το θέμα. Υπόθεση εργασίας είναι η όλη η ιστορία με τις κυρώσεις από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποδειχθεί πως ο Λίντσεϊ Ρόουζ αγωνιζόταν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Άρη και ο Ολυμπιακός τον πούλησε απευθείας στη Λέγκια.

Αρχικά αυτό αποδεικνύει πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα transfer bridge. Εκεί τελειώνει η όλη ιστορία που έχει να κάνει με νομικές κυρώσεις. Περίμενε αλήθεια κανείς τον δανεισμό του Ρόουζ για να καταλάβει πως Ολυμπιακός και Άρης έχουν καλές σχέσεις; Δηλαδή έπρεπε να δούμε τον δανεισμό του Ουάρντα στον Βόλο για να αντιληφθούμε πως ο ΠΑΟΚ έχει καλές σχέσεις με τον Βόλο; Είχε κανείς αμφιβολία πως ΑΕΚ και Ιωνικός έχουν επίσης καλές σχέσεις, ή έπρεπε να δει τρεις παίκτες της «Ενωσης» να πηγαίνουν δανεικοί στον Ιωνικό;

Στην πράξη βέβαια, ο Άρης αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό επειδή ο Κουέστα δέχθηκε γκολ από τον «κρυμμένο» Μπουχαλάκη, αλλά δεν τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα πλέι οφ αφού δεν κέρδισε σε κανένα ματς, παίρνοντας μόλις έναν πόντο τον «αδιάφορο» Ολυμπιακό. Στην πράξη επίσης, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς από τον Βόλο σε ματς ενδιάμεσα από αυτά της Κράσνονταρ. Στην πράξη, στα προσεχώς δηλαδή, η ΑΕΚ δε γίνεται νε μην κερδίσει τον Ιωνικό με την ομάδα ης Νίκαιας να είναι ακόμα φανερά ανέτοιμη και πολύ πίσω.

Επικοινωνιακοί είναι οι λόγοι ασφαλώς και εκεί πάει το όλο ζήτημα της «επίθεσης» στον Άρη με την υπόθεση του Λίντσεϊ Ρόουζ. Όλα τα δακρύβρεχτα κείμενα που διαβάζουμε από το πρωί της Τρίτης δεν έχουν άλλον στόχο πέρα από το να πλήξουν τους «κιτρινόμαυρους». Μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα σε πράγματα που δεν αλλάζουν επειδή δεν θέλουν να αλλάξουν.

Η ιστορία με το αν κάποιες ομάδες είναι δορυφόροι ή όχι δεν είναι καινούργια, ούτε πρόσφατη, ούτε της τελευταίας δεκαετίας. Είναι διαχρονική. Και θα αλλάξει μόνο αν υπάρχει κεντρική διαχείριση σε όλα. Επομένως η ερώτηση της επόμενης μέρας είναι πως δέχονται οι άλλες ομάδες να μετέχουν σε πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, AΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό;


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ