Ιατρικές συνταγές στο κινητό τηλέφωνο για τους πολίτες

Στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές οι πολίτες και δεν θα χρειάζεται πλέον να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς τίθεται από σήμερα σε λειτουργία η σχετική υπηρεσία που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται για κάτι προαιρετικό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στην ιστοσελίδα αυτή να επιλέγουν την κατηγορία Υγεία και Πρόνοια και στη συνέχεια τον Φάκελο Υγείας, όπου θα μπορούν να εισέλθουν με τον κωδικό που χρησιμοποιούν στο Taxis και το ΑΜΚΑ τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Εκοίνοι που θα επαναπατριστουν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικράτησε σήμερα σε λαϊκές αγορές και ανέφερε ότι από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης, θα κλείνουν οριστικά. 

 


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ