Εικόνες εγκατάλειψης στο Αχίλλειον της Κέρκυρας – Ετοιμόρροπο μοιάζει το παλάτι της Σίσι (φωτογραφίες)

Απαράδεκτες εικόνες εγκατάλειψης κατέγραψε το Corfutvnews στο ανάκτορο που έχτισε η αυτοκράτειρα Σίσι στο Αχίλλειο –  το 3ο σε επισκεψιμότητα Μουσείο της χώρας.

Αν και τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων των επισκεπτών ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ετησίως, το παλάτι φαίνεται ετοιμόρροπο με ρωγμές στις κολώνες, πεσμένους σοβάδες από τα ταβάνια και εμφανή τα σημάδια διάβρωσης στους τοίχους από την υγρασία. 

Το Αχίλλειο οικοδομήθηκε ανάμεσα στο 1887-1891.  Μέσα από τα ημερολόγιά της προκύπτει ότι στην Κέρκυρα η Σίσι ζούσε σαν καθημερινός άνθρωπος. Της θύμιζε τα παιδικά της χρόνια στη Βαυαρία.

Διαβάστε σχετικά: Μια θλιμμένη πριγκίπισσα στην Κέρκυρα

Το Αχίλλειο ωφέλησε για χρόνια  τουριστικά τη χώρα. Ακόμη και σήμερα το ανάκτορο – μουσείο, σε μια παρακμή αν δει κάποιες φωτογραφίες του στον κερκυραϊκό Τύπο,  είναι από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα. «Φέρνει 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τους επισκέπτες του» όπως δήλωσε παλαιότερα στην «Κ» η αρχαιολόγος και διευθύντρια του μουσείου Δέσποινα Ζερνιώτη. 

«Ανήκει στον ΕΟΤ  και σίγουρα έχει βιώσει καλύτερες ημέρες. Από το 1994 που ανακαινίστηκε για τη Σύνοδο Κορυφής μην ξεχνάμε ότι πέρασαν 25 χρόνια». 

 

 

kathimerini.gr