Ηλ. Μόσιαλος: Κορυφώνεται το κύμα της «Ομικρον»

Ο εβδομαδιαίος ρυθμός μεταβολής βρίσκεται τώρα στο 17% και πρέπει να πέσει στο 0%

Εξακολουθεί να μειώνεται ο ρυθμός μεταβολής των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, γεγονός που σημαίνει ότι το κύμα θα κορυφωθεί σύντομα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή το ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) παραθέτει σε ανάρτησή του στο Facebook ένα γράφημα που απεικονίζει τον εβδομαδιαίο ρυθμό μεταβολής των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για οποιαδήποτε δεδομένη ημερομηνία.

Αυτό αποτυπώνει την ποσοστιαία αλλαγή στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη κατά τις τελευταίες επτά ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των προηγούμενων επτά ημερών.

Σύμφωνα με το γράφημα, ο εβδομαδιαίος ρυθμός μεταβολής βρίσκεται τώρα στο 17% και, κατά τον κ. Μόσιαλο, θα πρέπει να πέσει στο 0%.

«Στη συνέχεια», όπως τονίζει, «όταν αυτός ο ρυθμός πέσει κάτω από το 0% και έχει δηλαδή αρνητικό πρόσημο, τότε θα δούμε πώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα αρχίσει να μειώνεται. Να μην ξεχνάμε όμως πως ο αντίκτυπος σε εισαγωγές στα νοσοκομεία έχει 2-3 εβδομάδες καθυστέρηση (σε σχέση με το πότε κάποιος κολλάει τον ιό). Κρατάμε την επιφύλαξη πως τα στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι αντιπροσωπευτικά, προσέχουμε, εμβολιαζόμαστε αν δεν έχουμε εμβολιαστεί, και μένουμε αισιόδοξοι».

vradini.gr


agrinio24.gr