Ηλεία: Φουντώνουν ξανά οι φλόγες – Απειλούν να περάσουν και στην Αρκαδία

Η φωτιά στο Κολίρι στην Ηλεία έχει ξαναφουντώσει με τη βοήθεια του άνεμου και οι φλόγες αρχίζουν να πλησιάζουν απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωρίου.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, οι φλόγες επίσης πλησιάζουν και τον οικισμό Ροζέικα στον Αμπελώνα ενώ στο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι κοντά στον οικισμό της Νεμούτας και με πορεία να περάσει στο Νομό Αρκαδίας

Το πρώτο φως της ημέρας, φανέρωσε και τις δραματικές εικόνες από τις καμένες εκτάσεις.

Αυτή την ώρα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στο Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στα χωριά Κολίρι και Λαμπέτι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα.

Οι φωτιές έχουν κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Δεκάδες κάτοικοι από τα χωριά των δήμων Πύργου και Ολυμπίας χρειάστηκε να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος, καθώς ο βασικός στόχος είναι να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή.

Πολίτες ξαγρύπνησαν με τον φόβο, την ανασφάλεια, αλλά και την απόγνωση να τους κυριεύει.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός και η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

1628236090 613 Ηλεία Φουντώνουν ξανά οι φλόγες Απειλούν να περάσουν και1628236091 291 Ηλεία Φουντώνουν ξανά οι φλόγες Απειλούν να περάσουν και1628236091 185 Ηλεία Φουντώνουν ξανά οι φλόγες Απειλούν να περάσουν και

newsit.gr


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ