Ινφαντίνο: «Θα είναι ένα διαφορετικό Μουντιάλ στο Κατάρ»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιχείρησε για ακόμη μία φορά, να υπερασπιστεί την διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ το χειμώνα μιλώντας στο περιθώριο του «Festival dello Sport» που διεξήχθη στο Τρέντο της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε μεταξύ άλλων πως θα είναι ένα διαφορετικό Μουντιάλ, θα είναι μια όμορφη διοργάνωση που θα γίνει το χειμώνα και δεν θα έχει ξανασυμβεί τέτοια καινοτομία στο παρελθόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα είναι ένα διαφορετικά όμορφο Μουντιάλ, επειδή θα διεξαχθεί τον Χειμώνα. Νομίζω ότι είναι σωστό, κάθε 100 χρόνια, να παίζουμε σε ένα μέρος όπου δεν έχει γίνει ποτέ πριν, με την καινοτομία ότι τα παιχνίδια θα είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

θα τελειώσει πριν από τα Χριστούγεννα. Εκτός από τις μπάλες των Χριστουγέννων, εκείνη την εποχή θα χρησιμοποιήσουμε και την… ποδοσφαιρική μπάλα. Η θερμοκρασία θα είναι ανάμεσα σε 15 και 25 βαθμούς. Τεχνικά θα είναι ένα θεαματικό παγκόσμιο πρωτάθλημα, επειδή οι παίκτες θα είναι φρέσκοι και όχι κουρασμένοι μετά το τέλος πρωταθλημάτων, όπως συμβαίνει όταν γίνεται το καλοκαίρι».

to10.gr