ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Με εντολή Μπάιντεν η αρχή των υποχρεωτικών εμβολιασμών

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να υπογράψει εκτελεστική εντολή μέσα στις επόμενες ώρες, ζητώντας από την μεγάλη πλειονότητα των ομοσπονδιακών υπαλλήλων αλλά και των εργοληπτών που έχουν συμβόλαια με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ , να εμβολιαστούν για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Η εντολή Μπάιντεν θα αφορά όλους τους υπαλλήλους του εκτελεστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον Λευκό Οίκο. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να εμβολιαστούν όσοι εργάζονται σε Ομοσπονδιακά Γραφεία και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων- συνολικά πάνω από 4.000.000 άνθρωποι. Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times η προεδρική εντολή δεν θα αφορά τους εργαζομένους στο Κονγκρέσσο και στην ομοσποδιακή Δικαιοσύνη. Σημειώνεται  ότι μέτρο είχε αρχίσει να συζητείται από τον Ιούλιο στις ΗΠΑ , λόγω της διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. 

Σύμφωνα με τους New York Times, που αποκάλυψαν το θέμα, η κίνηση αυτή του Τζο Μπάιντεν είναι μέρος μίας νέας, επιθετικής στρατηγικής που έχει ως στόχο να πιέσει τον ιδιωτικό τομέα, τις Πολιτείες και τα σχολεία να επιβάλουν πιο αυστηρές πολιτικές για τον εμβολιασμό και τα τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως είναι γνωστό, αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις σρτις ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει τον εμβολιασμό στους εργαζομένους τους, χωρίς να έχουν την σχετική υποχρέωση  

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε την Τετάρτη ευρεία σύσκεψη με τους ειδικούς για την επιδημία – και το επιτελείο του θεωρεί  τον εμβολιασμό ως την μοναδική άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα έχει ανεβάσει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στις ΗΠΑ στις 150.000 για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, προκαλώντας σχεδόν 1500 νεκρούς ημερησίως και πιέζοντας τα νοσοκομεία, ειδικά στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ