ΗΠΑ: Πέθανε στα 31 του χρόνια ο γηραιότερος πιγκουίνος του κόσμου

Πέθανε ένας από τους γηραιότερους πιγκουίνους στον κόσμο, ο Μοτσίκα ή Μο, ο οποίος ζούσε στον ζωολογικό κήπο του Όρεγκον. Ο γηραιότερος αρσενικός πιγκουίνος στις ΗΠΑ ήταν 31 ετών.

Ο Μο έζησε όλη του τη ζωή σε αιχμαλωσία στον ζωολογικό κήπο του Πόρτλαντ, προτού του γίνει ευθανασία το περασμένο Σάββατο λόγω ασθενειών που σχετίζονταν με τη μεγάλη ηλικία του.

«Είχε καταρράκτη στο ένα μάτι, θολούρα στο άλλο, αρθρίτιδα στα ισχία του», αναφέρει ο Τράβις Κουνς, υπεύθυνος για τον πλυθυσμό των πτηνών στο ζωολογικό κήπο. «Ήταν απλά ένα υπέργηρο πτηνό. Ήταν δύσκολο για εκείνο να βλέπει και κάποιες φορές ακόμη και να περπατά», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Μο γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1990. Απολάμβανε τη συντροφιά των ανθρώπων και συχνά επέλεγε να περνά την ώρα του με τους φροντιστές του παρά με τη συντροφιά των φτερωτών φίλων του. «Ήταν συνηθισμένο να μπαίνουμε στην κουζίνα των φροντιστών του ζωολογικού κήπου και να βλέπουμε τον Μο να «βοηθά» στην προετοιμασία του φαγητού ή να αράζει με το προσωπικό εκεί», εξηγεί ο Κουνς.

«Σε όλους μας συνέβη να μας σημαδέψει κάποια στιγμή ένα πλάσμα στη ζωή μας. Ο Μοτσίκα το έκανε αυτό σε χιλιάδες ανθρώπους, ενέπνευσε πολλές γενιές» κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: edition.cnn.com

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ