Ισπανική σαλάτα με κόκκινη πιπεριά και τόνο

Εύκολη / Προετοιμασία: 20΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 600 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους 1 εκ.
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τόνος από κονσέρβα ή βαζάκι, καλά στραγγισμένος και χοντροθρυμματισμένος με ένα πιρούνι
  • 10 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • 40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζουμε τα αυγά για περίπου 6 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού, ώστε να γίνουν σφιχτά. Τα καθαρίζουμε και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον τόνο και τις ελιές. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

Με το μισό λαδόξιδο περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω τα αυγά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδόξιδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

kathimerini.gr

agrinio24.gr