Ισπανός επίσκοπος παραιτήθηκε για «τα μάτια» συγγραφέως ερωτικής λογοτεχνίας

Όταν ο Ισπανός επίσκοπος Ζαβιέ Νοβέλ παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα, η η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έκανε λόγο για «αυστηρά προσωπικούς λόγους» χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τώρα, σύμφωνα με ισπανικά Μέσα ενημέρωσης, προκύπτει ότι ο επίσκοπος ερωτεύτηκε μια γυναίκα που γράφει ερωτική μυθοπλασία με σατανιστική χροιά.

Το 2010, σε ηλικία 41 ετών, ο Νοβέλ έγινε ο νεότερος επίσκοπος της Ισπανίας, στη Σολσόνα, στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Μάλιστα υπήρξε υπέρμαχος της λεγόμενης θεραπείας «μετατροπής» για ομοφυλόφιλους και πραγματοποίησε εξορκισμούς.

Θεωρημένος ως ανερχόμενο αστέρι στην Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας, η απόφασή του να παραιτηθεί με την έγκριση του Βατικανού ήταν έκπληξη. Λέγεται ότι συναντήθηκε αρκετές φορές με αξιωματούχους του Βατικανού καθώς και με τον ίδιο τον Πάπα.

Ο Νοβέλ ήταν αυστηρός και πιστός στις πεποιθήσεις του Καθολικισμού σε σχέση με τις αμβλώσεις, αλλά οι έντονες απόψεις του κατά της ομοφυλοφιλίας και η ρητή υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ήταν αμφιλεγόμενες.

Ωστόσο, ήταν ένα σοκ για τον κόσμο όταν η Religión Digital ανέφερε ότι ο Νοβέλ είχε ερωτευτεί τη διαζευγμένη Σίλβια Καμπαλόλ, ψυχολόγο και ερωτική μυθιστοριογράφο. Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο πρώην επίσκοπος αναζητούσε τώρα δουλειά στην περιοχή της Βαρκελώνης ως γεωπόνος.

Τα βιβλία της Καμπαλόλ περιλαμβάνουν τίτλους όπως «Η κόλαση του πόθου του Gabriel» και η τριλογία «Amnesia». Μάλιστα, ένα από τα έργα της, διαφημίζεται ως ένα ταξίδι στον σαδισμό, την τρέλα και τον πόθο και έναν αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού, του Θεού και του Σατανά.

Ούτε ο πρώην επίσκοπος, ο οποίος τώρα είναι 52 ετών, ούτε η μυθιστοριογράφος έχουν απαντήσει στα δμοσιεύματα, αν και η Religión Digital αναφέρει πως ο Νοβέλ είπε «ερωτεύτηκα και θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά».

Πηγή: BBC


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ