ΚΑΕ Άρης: «Ένας από τους πιο παλικαρίσιους τίτλους» (pic)

Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου του Άρη. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 80-77 επί της Τόφα στη Προύσα και πανηγύρισαν έξαλλα μέσα στη Τουρκία.

Η ανάρτηση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει τα εξής:

«Πέρασαν 23 χρόνια, όμως όσα κι αν περάσουν, αυτός ο τίτλος έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στις μνήμες, όχι μόνο των φίλων της ομάδας μας, αλλά όλων των Ελλήνων, διότι ήταν ένας από τους πιο παλικαρίσιους στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Στις 3 Απριλίου του 1997, ο ΑΡΗΣ έγραψε το έπος της Προύσας, κερδίζοντας την Τόφας με 70-88, μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα, στο “Ataturk Spor Salonu” και κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς, που ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ένδοξης ιστορίας του.

Οι “κίτρινοι” είχαν γνωρίσει την ήττα με 66-77, στον πρώτο τελικό, που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όμως πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη εμφάνιση στον επαναληπτικό, σήκωσαν το Κύπελλο στο “σπίτι” του αντιπάλου, το οποίο είχε εκκενωθεί από την αστυνομία, λόγω επεισοδίων, που προκάλεσαν οι Τούρκοι οπαδοί.

Την επομένη, χιλιάδες φίλοι του ΑΡΗ επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στους θριαμβευτές της Προύσας, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ