ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» (vid)

Σήμερα (3/12) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο μέσω ενός εκπληκτικού βίντεο!

Από τους «ασπρόμαυρους» τονίζεται η αφοσίωση, η έμπνευση και η προσπάθεια των ΑμΕΑ που πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους μας, ενώ το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα, διότι όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε διαφορετικοί.


Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως έχει ψηλότερο ταβάνι από τον ΠΑΟΚ

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 και με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ).
Είναι η μέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή καλύτερα των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Είναι η μέρα των δικών μας ανθρώπων, αυτών που έχουμε μέσα στην οικογένεια μας, δίπλα μας και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην καθημερινότητα μας. Και οφείλουμε, όχι μόνο σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, να τους σεβόμαστε. Γιατί είμαστε ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ…

Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τους συνανθρώπους μας που δίνουν καθημερινή μάχη με κινητικά ή άλλα (και πολύ πιο σοβαρά) προβλήματα. Στο γήπεδο μας, το PAOK Sports Arena, υπάρχει πρόβλεψη για ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ και ειδικά των ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, για τους οποίους μάλιστα υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένες θέσεις δίπλα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το αυτονόητο.

Θέλοντας να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, δώσαμε το λόγο σε αυτούς που είναι δίπλα μας, ανάμεσα μας και αποτελούν παράδειγμα αφοσίωσης, προσπάθειας και έμπνευσης.

Ο αρχηγός μας, Βαγγέλης Μαργαρίτης μίλησε με τον Λουκά Μήλιο, τον πατέρα του Γιαννάκη. Του πιο ένθερμου, πιστού και αγνού φιλάθλου του ΠΑΟΚ. Ο Γιαννάκης από πολύ μικρή ηλικία είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο με σοβαρά κινητικά προβλήματα και αδυναμία ομιλίας. Είναι πλέον 39 ετών και όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι η συντροφιά του και ο ίδιος πάντα δίπλα στην ομάδα!

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος γνώρισε από κοντά τον Γιάννη Καστούρα. Ένα πολύ δραστήριο άνθρωπο, που δεν έχασε ούτε την ενέργεια του, ούτε άλλαξε την καθημερινότητα, παρά το γεγονός ότι εδώ και 9 χρόνια είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ακολουθεί τον ΠΑΟΚ παντού, έχει ιδρύσει τον συμβουλευτικό φορέα για θέματα αναπηρίας “Metavasis” και είναι πλέον και ειδικός σύμβουλος για θέματα αναπηρίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο προπονητής μας Κώστας Χαραλαμπίδης συνάντησε μετά από καιρό τον Στέλιο Μαλακόπουλο. Ένα 23χρονο παλικάρι, που πριν 5 χρόνια είδε τη ζωή του να ανατρέπεται, αλλά δεν το έβαλε κάτω ούτε στιγμή και σήμερα, έχοντας μάθει να ζει να ζει με την αναπηρία που του άφησε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, δεν αθλείται απλά, αλλά διεκδικεί τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνας που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020. Και έχει τις ευχές όλων μας.

Και ο Απόλλων Τσόχλας ζήτησε από τον γυμναστή του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Βασιλείου να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία ενός κατασκηνωτικού καμπ για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε και θυμηθείτε… Τα άτομα με αναπηρία να μην τα σκεφτόμαστε μόνο σήμερα. Η αναπηρία είναι μία δυσάρεστη κατάσταση στη ζωή μας, την οποία όμως δεν μπορούμε να επιλέξουμε αν και πότε θα εμφανιστεί. Καλό είναι λοιπόν, να είμαστε ευαισθητοποιημένοι πριν μας χτυπήσει την πόρτα».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ