Κατέρρευσε ο όμιλος ένδυσης Arcadia – Στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι

Πτώχευση κήρυξε ο μεγάλος βρετανικός όμιλος ένδυσης Arcadia του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία σερ Φίλιπ Γκριν, θέτοντας σε κίνδυνο πάνω από 13.000 θέσεις εργασίας.

Ο όμιλος, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκουν οι δημοφιλέστατες αλυσίδες ένδυσης Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis και Burton αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα που έπεσε «θύμα», σε αυτό το βαθμό, της πανδημίας COVID-19 μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτο μετέδωσε το Sky News την Παρασκευή, ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.
Η διοίκηση της εταιρείας απέρριψε εξάλλου πρόταση δανείου 50 εκατομμυρίων λιρών από τον Μάικ Άσλεϊ, επιχειρηματία που εδώ και χρόνια θεωρείται εμπορικός αντίπαλος του σερ Φίλιπ Γκριν.

Ο 68χρονος σερ Φίλιπ έχει συχνά απασχολήσει το βρετανικό Τύπο με τον πολυτελή τρόπο ζωής του, ενώ είχε δεχθεί έντονη κριτική μετά από την κατάρρευση της ιστορικής εταιρείας ειδών σπιτιού BHS το 2016, έναν χρόνο αφού την είχε πουλήσει έναντι μίας λίρας σε επιχειρηματία με γνωστό ιστορικό πτώχευσης εταιρειών ιδιοκτησίας του.

Ο Arcadia λειτουργεί 444 καταστήματα διαφόρων αλυσίδων στη Βρετανία και 22 στο εξωτερικό, ενώ είχε έντονη κίνηση και στο διαδίκτυο. Εδώ και μήνες 9.000 από τους 13.000 εργαζόμενους τελούν υπό αναστολή εργασίας λόγω πανδημίας. Παρά την εξέλιξη πάντως τα καταστήματα του ομίλου θα συνεχίσουν να λειτουργούν για την ώρα και θα ανοίξουν στις περιοχές όπου επιτρέπεται με τη λήξη του lockdown την Τετάρτη.

Τέλος, ανησυχία υπάρχει και για το ταμείο συνταξιοδότησης την υπαλλήλων της εταιρείας που αναδιαρθρώθηκε μόλις πέρυσι.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ