Καζακστάν: Ο πρόεδρος Τοκάγιεφ ζητά μια "ειρηνευτική φόρμουλα" για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε σήμερα ότι ήρθε η ώρα για μια «συλλογική» αναζήτηση της ειρήνης στην Ουκρανία, μετά τη σύνοδο κορυφής των έξι μελών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στο Γερεβάν.

«Όσον αφορά την Ουκρανία, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για μια κοινή, συλλογική αναζήτηση μιας ειρηνευτικής φόρμουλας. Κάθε πόλεμος τελειώνει με ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να αδράξουμε κάθε ευκαιρία για την επίτευξη, τουλάχιστον, εκεχειρίας», είπε ο Τοκάγιεφ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους αδελφούς λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας να χωρίσουν τον δρόμο τους για δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια αφήνοντας αμοιβαία ανοιχτά παράπονα», πρόσθεσε.

Ο Τοκάγιεφ, ο οποίος την Κυριακή εξασφάλισε μια δεύτερη προεδρική θητεία στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν στο Καζακστάν, στο παρελθόν απέρριπτε τις εδαφικές διεκδικήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της χώρας του με τη Μόσχα.


sofokleousin.gr