Κέικ Πρωτεΐνης με Λιναρόσπορο
Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον καλοί λόγοι για επιλέξει κανείς το συγκεκριμένο κέικ πρωτεΐνης!
Καταρχάς, είναι εξαιρετικά ελαφρύ, αφού δεν περιέχει καθόλου λιπαρά, παρά μόνο τα καλά λεγόμενα λιπαρά από τους μόλις 2 κρόκους αυγού και τα καρύδια. Δεύτερον είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική τροφή για πριν και μετά την άσκηση. Και τρίτον είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να προσθέσουμε στη διατροφή μας τον εξαιρετικής θρεπτικής αξίας λιναρόσπορο.
Μερικές συμβουλές πριν μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε το κέικ: Το αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό, ωστόσο αν κάποιος το θέλει ακόμα πιο γλυκό δεν έχει παρά να διαλέξει πολύ ώριμες μπανάνες ή να προσθέσει 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας.
Επιπλέον, αν και δεν το έχει στη συνταγή του ταιριάζει ιδιαίτερα το τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα (μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κ.γ), αλλά και το τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση (1 φλιτζάνι θα ήταν αρκετό).
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
• 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
• 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
• 100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
• 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
• 1 βανίλια
• ½ κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
• 4 κ.σ. αγιορείτικο μέλι για να το περιχύσεις (ζέστανέ το πρώτα για να είναι πιο ρευστό)
Επί το έργον:
Αναμειγνύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη, ενώ πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Πριν κρυώσει περιχύνουμε με το μέλι.
Πηγή συνταγών & Φωτογραφίες: cookpad.com/ mountathos.gr