Κερνούσε αρσενικό τη γυναίκα του για να ζήσει με την ερωμένη

Το 2013 ο τότε 43 ετών γεωλόγος, λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, φαινόταν να ζει μία ευτυχισμένη ζωή με την 34χρονη σύζυγό του, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει ένα παιδάκι και λέγεται πως προσπαθούσαν να κάνουν και δεύτερο.

Όμως η εικόνα της ευτυχίας ήταν επίπλαστη. Η ιδανική ζωή τους ήταν απλά μία βιτρίνα πίσω από την οποία κρυβόταν η διπλή ζωή του συζύγου. Ο τελευταίος φέρεται ότι είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μία κοπέλα από τη Ρωσία και παράλληλα εξακολουθούσε να διατηρεί την έγγαμη συμβίωσή του με την 34χρονη.

Μία συνήθης περίπτωση ζευγαριού, που ο ένας από τους δύο ζει δύο ζωές θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Μία κατάσταση που θα μπορούσε να συνεχιστεί και χρόνια με την σύζυγο είτε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αλλά να συμβιβάζεται ή να μην καταλαβαίνει τίποτα και να συνεχίζει τη ζωή της με τον άντρα της νομίζοντας ότι είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Το Αύγουστο του 2013, ωστόσο, ακόμα και αυτή η… βιτρίνα της πλαστής ευτυχίας έσπασε.

Τότε το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο για την 34χρονη σύζυγο όσο και για την 86χρονη γιαγιά της.

Οι δύο γυναίκες με διαφορά λίγων ημερών άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πέθαναν στις 19 Αυγούστου του 2013 η 86χρονη και λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου η 34χρονη εγγονή της.

Η εγγονή εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου του 2013 με συμπτώματα μυικής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στη βάδισή της.

Στις 29 Ιουλίου μπήκε στη ΜΕΘ όπου απαγορευόταν η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα. Μετά από νοσηλεία επτά ημερών στις 4 Αυγούστου μεταφέρθηκε και πάλι στην παθολογική πτέρυγα.

Αρχικά η κλινική εικόνα της 34χρονης βελτιωνόταν συνεχώς. Όμως, στις 12 Αυγούστου ξεκίνησαν και πάλι τα συμπτώματα διάρροιας και η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Στις 20 Αυγούστου εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ και στις 23 Αυγούστου κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Στο μεταξύ, στις 11 Αυγούστου 2013 η 86χρονη γιαγιά της 34χρονης παρουσίασε διάρροια και εμετούς τα οποία αρχικά προσπάθησε να αντιμετωπίσει με παυσίπονα.

Η κατάσταση της ηλικιωμένης γυναίκας επιδεινώθηκε στις 17 Αυγούστου και μία μέρα μετά εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νευρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εκπνεύσει μέσα στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου.

Το δεύτερο παιδί με τη νέα σύντροφο και η άσκηση δίωξης

Μετά το θάνατο της 34χρονης ο 43χρονος λέκτορας άρχισε να συζεί με την Ρωσίδα σύντροφό του και πολύ γρήγορα απόκτησαν και ένα παιδί, το οποίο για τον άνδρα ήταν το δεύτερο.

Τον Μάρτιο του 2015 η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία στο μεταξύ έχει διενεργήσει μία πρώτη έρευνα για τους δύο «μυστηριώδεις» θανάτους, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου.

Οι έρευνες των εισαγγελικών Αρχών για την υπόθεση ξεκίνησαν λίγους μήνες μετά τους θανάτους. Μάλιστα, στις 25 Νοεμβρίου διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δύο γυναικών. Γιατί η Εισαγγελία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση;

Όσο η 34χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις στο αίμα και τα ούρα της έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο, σε τοξικά επίπεδα.

Όμως τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων αμφισβητήθηκαν. Έτσι μετά την εκταφή διενεργήθηκαν ειδικές εξετάσεις στις σορούς των δύο γυναικών και για πρώτη φορά ανιχνεύθηκε η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα στα σπλάχνα τους.

Η ύπαρξη αρσενικού, παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και από την επανεξέταση των δειγμάτων αίματος και ούρων που είχαν παρθεί από την 34χρονη κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι εισαγγελικές Αρχές πρόσεξαν και κάτι άλλο: κατά την πρώτη παραμονή της 34χρονης στη ΜΕΘ, όπου απαγορευόταν η λήψη τροφής και νερού από εξωτερικό παράγοντα, τα επίπεδα αρσενικού στον οργανισμό της είχαν πέσει, όπως έδειξε η επανεξέταση των δειγμάτων. Αντίθετα, τα επίπεδα αρσενικού εκτοξεύθηκαν στα ύψη στις 15 Αυγούστου, ενώ η γυναίκα είχε μεταφερθεί στην παθολογική πτέρυγα.

Έτσι λοιπόν δημιουργούνται υποψίες πως πίσω από τους θανάτους γιαγιάς και εγγονής κρυβόταν εγκληματική ενέργεια. Κάποιος, ίσως να… κερνούσε αρσενικό τις δύο γυναίκες οδηγώντας τις αργά αλλά με μαθηματική ακρίβεια προς τον θάνατο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατίθεται σε ανακριτή, ο οποίος, περίπου, δύο χρόνια μετά την άσκηση της δίωξης την προσωποποιεί σε βάρος του συζύγου, καθώς από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει προκύπτουν ενδείξεις ότι είναι ο δράστης δύο δολοφονιών.

Άρνηση και προφυλάκιση

Ο ανακριτής καλεί τον 43χρονο λέκτορα σε απολογία. Ο κατηγορούμενος αρνείται το αδίκημα που του αποδίδεται για τους δύο θανάτους και φέρεται να υποστηρίζει πως η σχέση του με την κοπέλα από τη Ρωσία ξεκίνησε μετά το θάνατο της γυναίκας του και πως δεν έχει καμία σχέση με τη δηλητηρίασή της από αρσενικό. Τα στοιχεία, ωστόσο, που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, τοποθετούν την έναρξη της συγκεκριμένης σχέσης νωρίτερα του θανάτου της άτυχης 34χρονης.

Ο κατηγορούμενος, επίσης, κατά την απολογία του έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του. Μάλιστα, χαρακτήρισε ατύχημα, το θάνατο των δυο γυναικών από αρσενικό, αποδίδοντας τον, τόσο στην αυξημένη μόλυνση από νερό στην εξοχική τους κατοικία στη Χαλκιδική όσο και στη μόλυνση από συγκεκριμένες τροφές, λόγω της ιδιαίτερης διατροφής που ακολουθούσαν γιαγιά και εγγονή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ο ανακριτής τάσσεται υπέρ της προφυλάκισής του, ενώ ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κλήθηκε να άρει τη διαφωνία και με βούλευμά του, τον Ιανουάριο του 2017, διέταξε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου

Λίγους μήνες μετά την προφυλάκιση, το Δικαστικό Συμβούλιο με νέο βούλευμα του διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή, κρίνοντας ότι οι δύο θάνατοι προήλθαν από δηλητηρίαση με αρσενικό που χορήγησε ο κατηγορούμενος στο νερό το οποίο κατανάλωσαν οι δύο γυναίκες.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που δίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και του επέβαλε δις ισόβια για τους θανάτους γιαγιάς και εγγονής.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη σε δεύτερο βαθμό του λέκτορα του ΑΠΘ.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του σε αυτό το δεύτερο δικαστήριο εξακολούθησε να αρνείται ότι διέπραξε τις δύο δολοφονίες.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις κατηγορίες που του αποδίδονται έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες. Επίσης, αμφισβήτησε τις εκτεταμένες εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αφήνοντας αιχμές για αυθαιρεσίες, ενώ διέψευσε ότι ήταν προβληματική η σχέση του με την 34χρονη.

Ομολόγησε τη σχέση που είχε συνάψει, λέγοντας ότι ήταν καθαρά σαρκικής φύσεως χωρίς συναισθηματική αξία.

Ακόμη, απέδωσε τους θανάτους σε χρόνια δηλητηρίαση από τυχαία έκθεση σε κάδμιο και αρσενικό που δεν αντιμετωπίστηκε άμεσα ιατρικά, ενώ ανέφερε η σύζυγός του κατά την νοσηλεία προσβλήθηκε από μικρόβιο (κλεμπσιέλλα).

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΕ, Λεωνίδας Νικολόπουλος πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ως πρωτοδίκως ο 51 ετών σήμερα λέκτορας του ΑΠΘ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε, μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του: «Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές ακόμη και τον πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά, την σκληρότητα και αναλγησία, επέδειξε πλήρη περιφρόνηση προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής».

Κατά την πολύωρη αγόρευσή του – διήρκεσε πάνω από 4 ώρες – αξιολόγησε το αποδεικτικό υλικό της , πρωτοφανούς στα νομικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας, υπόθεσης και τόνισε πως πρόκειται για «σκληρή αδήριτη πραγματικότητα, δεν είναι σενάρια, υποθέσεις και εικασίες».

Όπως τόνισε οι δίδυμοι θάνατοι προήλθαν από δηλητηρίαση με αρσενικό που χορήγησε ο κατηγορούμενος λέκτορας στο νερό το οποίο κατανάλωσαν οι δύο γυναίκες.

Ανατρέχοντας στο χρονικό της υπόθεσης ανέφερε ότι η χορήγηση του αρσενικού ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2013 και συνεχίστηκε μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου η 34χρονη «έδινε άνιση μάχη για τη ζωή της». «Κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θάνατο της 85χρονης είπε ότι επρόκειτο για «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθεια του κατηγορούμενου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και να φανεί ότι οι θάνατοι οφείλονται στην τροφή που κατανάλωναν οι γυναίκες την οποία επιμελείτο αποκλειστικά η μητέρα της 34χρονης και κόρη της ηλικιωμένης.

«Βλέποντας τα δύσκολα να έρχονται πάνω του, έπρεπε να υπάρξει ένα ακόμη άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που θα υφίστατο τον ίδιο θάνατο, με κίνητρο τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών αρχών. Επέλεξε την άτυχη γιαγιά» υπογράμμισε. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος στην αγόρευσή του, ο 51χρονος γεωλόγος γνώριζε λόγω τις επαγγελματικής του ιδιότητας για τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού. Ως προς τη χορήγησή του, είπε ότι «μετάγγιζε» το λεγόμενο «καθαρό αρσενικό» σε φιάλη νερού, από το οποίο έπινε η σύζυγός του, ενώ με τον ίδιο τρόπο χορήγησε την ουσία στην ηλικιωμένη η οποία κατανάλωνε νερό αποκλειστικά από φιάλη που προοριζόταν για την ίδια.

Ο εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι οι δύο θάνατοι οφείλονται στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό στο εξοχικό της οικογένειας στη Χαλκιδική και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών. Ειδικά για τις τροφές, είπε ότι θα έπρεπε να είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες για να ενοχοποιηθούν αυτές για τους θανάτους.

Το κίνητρο

Αναζητώντας το κίνητρο της ειδεχθούς πράξης του, ο εισαγγελέας Εφετών στάθηκε στις προβληματικές σχέσεις που είχε ο 51χρονος με τη γυναίκα του (είχαν αποκτήσει ένα παιδί το 2010), ενώ αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει με μεταπτυχιακή φοιτήτρια και με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί. Για την φοιτήτρια τόνισε ότι είχε κομβικό ρόλο στη διαδρομή της υπόθεσης. «Είχε αποκτήσει συναισθηματική σχέση μαζί της, ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια. Ο γάμος του έπρεπε να διακοπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.



agrinio24.gr