Κιμάς για μπολονέζ


Τα μακαρόνια με κιμά -μπολονέζ- είναι μια εύκολη συνταγή, αλλά θέλει τα μυστικά του.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι σέλινο, 1/2 φλυτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 2 φλυτζάνια λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα πουμαρό μεγάλο
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα
  • 1 πακέτο ριγκατόνι ή σπαγγέτι ή ταλιατέλες al dente

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο ροδίστε κρεμμύδι, σέλινο και καρότα για 5 λεπτά -Στο τέλος ρίξτε τα σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Προσθέστε τον κιμά και αναμείξτε απαλά επί 5 λεπτά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Πρέπει ο κιμάς να ροδίσει καλά -Προσθέστε το γάλα, αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί –Αυτό είναι το πρώτο μυστικό
  • Προσθέστε τα 2 φλυτζάνια λευκό κρασί, ανακατέψτε κάπου κάπου, αφήστε να απορροφηθεί –Το άφθονο κρασί είναι το άλλο μυστικό της συνταγής
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα και 1 ποτηράκι νερό
  • Το τρίτο μυστικό: Αφήστε τη μπολονέζ να βράσει 3 ώρες. Στις περισσότερες συνταγές για αυθεντική, ιταλική μπολονέζ βλέπω ότι πρέπει να βράσει 5-6 ώρες
  • Βράστε τα μακαρόνια της επιλογής σας σε αλμυρό νερό, σερβίρετε με μπόλικη μπολονέζ και άφθονη παρμεζάνα

iefimerida.gr



Πηγή