Κίνα: Aύξηση 19,1% στο εξωτερικό εμπόριο της περιοχής των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ στο α΄ εξάμηνο

Η Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 19,1% στο εξωτερικό της εμπόριο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσαν χθες τα τοπικά τελωνεία.

Η συνολική οικονομική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Σιντζιάνγκ έφτασε στα 65,87 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 10,19 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα τελωνεία στην τοπική πρωτεύουσα Ουρούμτσι.

Η οικονομική αξία του εξωτερικού εμπορίου της αναφερόμενης αυτόνομης περιοχής, με τις χώρες της διεθνούς οικονομικής και εμπορικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, έφτασε στα 56,65 δισεκατομμύρια γουάν, με αύξηση 23,1%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 86% του συνολικού εμπορίου της Σιντζιάνγκ.

Μεταξύ αυτών, το Καζακστάν παρέμεινε ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της αυτόνομης περιοχής, με την οικονομική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών να καταγράφει αύξηση 14,3%.

Το εμπόριο της Σιντζιάνγκ, με χώρες-μέλη της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Σύμπραξης (RCEP) παρουσίασε ταχεία δυναμική ανάπτυξη, με αύξηση 23,9% στα 4,66 δισεκατομμύρια γουάν.

Το εξωτερικό εμπόριο της Σιντζιάνγκ, με το Βιετνάμ, τη Δημοκρατία της Κορέας, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη αυξήθηκε κατά 359,5%, 176,7%, 31,1% και 117,1% αντίστοιχα.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ