Κόφτη στη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού βάζει η Γαλλία – Ανακοινώνει μέτρα

Τι θα ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας

Νέα περιοριστικά μέτρα θα ανακοινώσει αύριο, Πέμπτη, η Γαλλία, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού, με κόφτη να μπαίνει στη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσει αύριο, όπως μεταδίδει το Reuters.

O ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση πρόκειται να δίνει χειρότερη τις προσεχείς ημέρες, ενώ μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι οι αυξημένοι περιορισμοί στην χρήση του πιστοποιητικού που επιτρέπει στους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει να μετακινούνται.

Την ίδια ώρα, κράτη της Ευρώπης έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς, με σκοπό να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Η Αυστρία επέβαλε καθολικό lockdown, ενώ από τον Φεβρουάριο θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των πολιτών. Πρόκειται για τη μόνη μέχρι σήμερα χώρα που έχει λάβει τόσο αυστηρά μέτρα.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και στη Γερμανία, όπου στη Βαυαρία έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα αυστηροί περιορισμοί, ενώ στο Βέλγιο έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και έχει αυξηθεί σε σημαντικό ποσοστό η τηλεργασία.

vradini.gr


πηγή