Κόκκινα ταμπλό στα χρηματιστήρια, μεγάλες απώλειες – Στοίχημα οι 930 μονάδες στο ΧΑ

 Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί πάλι στις αγορές  και οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες βυθίζονται (DAX -2,10%), ενώ στο ΧΑ έχουν πάρει καθοδική κατεύθυνση και η εικόνα σταδιακά επιδεινώνεται.
 Αρνητικοί καταλύτες η κλιμακούμενη ένταση στην Ουκρανία, οι επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων και οι εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις υπό την επίδραση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Στο ΧΑ το κλίμα επιβαρύνεται από τις παρενέργειες που προκαλεί και σε πολιτικό επίπεδο η ανεπιτυχής διαχείριση των προβλημάτων που δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία.

Με έντονη συναλλακτική δραστηριότητα και μεγάλο τζίρο (27 εκατ. ευρώ σε δυόμιση ώρες), οι δείκτες διολισθαίνουν συνεχώς και το ταμπλό «κοκκινίζει». Με αρνητικό πρόσημο οι 2 στις τρεις μετοχές. Η Εθνική και η Eurobank που σημειώνουν μικρή άνοδο, στηρίζουν τον τραπεζικό δείκτη.
Οι δύο βασικοί δείκτες κινούνται αυτή την ώρα σε χαμηλά ημέρας, με τάση περαιτέρω διολίσθησης.

Μετοχές και Δείκτες

Το μεγάλο στοίχημα στο ΧΑ είναι τώρα  η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 930 μονάδες, ώστε να επιβεβαιωθεί αυτή η περιοχή ως νέο σημείο στήριξης, απ’ όπου θα ξεκινούσε η επόμενη κίνηση ανάκαμψης.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,90% στις 926,2 μονάδες. Την ίδια ποσοστιαία μεταβολή καταγράφει ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 2.343,8 μονάδες. Κατά 0,70% υποχωρεί ο δείκτης των mid caps.
 Ο τραπεζικός δείκτες σημειώνει ανεπαίσθητη ποσοστιαία μεταβολή, παραμένοντας στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης μόνον 4 μετοχές καταγράφουν (μικρά ή οριακά) κέρδη: Εθνική +0,5%, Eurobank +0,3%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Σαράντης +0,2%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν: Lamda -2,4%, ΔΕΗ -2%, Coca-Cola, Jumbo Quest -1,9%, ΕλβάλΧαλκόρ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και Μυτιληναίος -1,4%,  ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ -1%.


sofokleousin.gr