Κοκκινιστό με κοχυλάκι


Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 2 ώρες

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα, σε μερίδες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε μέτρια καρέ
  • 2 καρότα, σε μέτριες φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ντομάτα κονσέρβας, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 γρ. κοχυλάκι ψιλό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε την ντομάτα, το κρασί και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

Αν δούμε ότι τελειώνουν τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κοχυλάκι για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε και, όπως είναι καυτό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

kathimerini.gr



agrinio24.gr