Κορωνοϊός – Αυστραλία: Παρατείνεται για μία εβδομάδα το lockdown στη Μελβούρνη

Οι περίπου 5 εκατομμύρια κάτοικοι της Μελβούρνης θα υπομείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (11 Αυγούστου) οι αρχές, που συνεχίζουν να δυσκολεύονται να ελέγχουν εστίες της παραλλαγής Δέλτα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας εισήλθε στις 5 Αυγούστου στο έκτο της lockdown, μετά την εκδήλωση εστίας μόλυνσης σε σχολείο, που αποδόθηκε στην πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή αυτή.

Ο Ντάνιελ Άντριους, ο πολιτειακός πρωθυπουργός στη Βικτόρια, ανακοίνωσε σήμερα πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται ως τουλάχιστον τη 19η Αυγούστου, καθώς διαγνώστηκαν 20 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

«Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα η προέλευση των οποίων δεν είναι γνωστή (…) για να μπορέσουμε να βάλουμε τέλος στο λοκντάουν τώρα», εξήγησε.

Στο Σίδνεϊ, οι πάνω από πέντε εκατ. κάτοικοι βρίσκονται στην έβδομη εβδομάδα περιοριστικών μέτρων, που θα παραμείνουν σε ισχύ ως τα τέλη του μήνα.

Από την αναζωπύρωση της πανδημίας στη Νέα Νότια Ουαλία, πριν από σχεδόν δύο μήνες, η πολιτεία έχει καταγράψει πάνω από 6.100 κρούσματα.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι πόλεων πέραν του Σίδνεϊ (Νιούκασλ, Μπάιρον Μπέι, Ντάμπο) έχουν επίσης τεθεί υπό περιοριστικά μέτρα μετά τον πρόσφατο εντοπισμό κρουσμάτων.

Για σχεδόν 18 μήνες, η δραστική στρατηγική που εφαρμόζεται στην Αυστραλία για να αποτραπεί η διασπορά του ιού, με εντατική εκστρατεία τεστ, ιχνηλάτησης επαφών, περιοριστικών μέτρων και πρακτικά κλεισίματος των συνόρων, έφερε καρπούς.

Όμως το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα μοιάζει να έχει αλλάξει τα δεδομένα και οι Αυστραλοί δεν κρύβουν ότι τους προκαλούν κόπωση τα επανειλημμένα λοκντάουν.

Οι αρχές μοιάζουν πλέον να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην εκστρατεία εμβολιασμού, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποιοι περιορισμοί ενδέχεται να χαλαρώσουν αφού έχει ανοσοποιηθεί επαρκής αριθμός πολιτών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μόλις το 20% και κάτι των πολιτών έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

«Αν διατηρήσουμε τον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμών, θα φθάσουμε τα έξι εκατομμύρια εμβολιασμένους ως τα τέλη Αυγούστου, κάτι που θα μας επιτρέψει να παραχωρήσουμε περισσότερες ελευθερίες στον πληθυσμό τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», υποσχέθηκε η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ως αυτό το στάδιο, η Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 940 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού επί συνόλου περίπου 37.000 κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ