Κορωνοϊός: Επιβολή επιπλέον μέτρων και ανησυχία στην Καβάλα

Επιπλέον μέτρα έλαβε ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη περιοχή μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

«Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε να κλειστούμε στα σπίτια μας εφόσον δεν έχουμε επαφή με κρούσμα. Ομως η οικονομία δεν αντέχει ένα δεύτερο lockdown. Χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα όλοι», τονίζει στην «Κ» ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης. Αυτή την εβδομάδα αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Κοσμόπολις» καθώς και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων. Ταυτόχρονα, οι πολίτες που αυτό το Σάββατο θα επισκεφθούν τη λαϊκή αγορά της πόλης θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος επιπλέον διάδοσης. Η δημοτική αστυνομία Καβάλας τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα και κέντρα εστίασης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.  

«Από μία πηγή»

Οπως επισημαίνει ο κ. Μουριάδης, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν για την περιοχή οφείλεται στους ελέγχους που έγιναν στους εργαζομένους στο εργοστάσιο, στους συγγενείς και στις επαφές τους από κλιμάκιο του ΕΟΠΥ που βρίσκεται στην περιοχή. «Ουσιαστικά και τα 35 κρούσματα είναι από μια πηγή. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ήταν 24, ενώ 11 ακόμα κρούσματα ανιχνεύτηκαν από τους συγγενείς τους που υποβλήθηκαν σε εξέταση, οπότε συνολικά 35 κρούσματα. Ενδεχομένως και αύριο να ανακοινωθούν επιπλέον κρούσματα καθώς εκκρεμούν απαντήσεις για συγγενείς», τονίζει.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρει ως θετικό το γεγονός ότι γνωρίζουμε την πηγή των κρουσμάτων τα οποία βρίσκονται όλα σε κατ’ οίκον περιορισμό και έχουν από ήπια έως και καθόλου

συμπτώματα.

Ωστόσο στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος που βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου –έχει κλείσει προσωρινά για λόγους ασφαλείας–, εργάζονται  συνολικά 140 άτομα, τα οποία διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή. Κατά συνέπεια υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το εύρος της διάδοσης λόγω των πολλών επαφών που μπορεί να είχε ο κάθε υπάλληλος  ξεχωριστά και σε άλλο χωριό. Ο δήμος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Καβάλας και σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον εργαζόμενο να κάνουν εξέταση για COVID-19. 

Πάντως, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, τα νέα κρούσματα κινητοποίησαν τους πολίτες που πλέον δείχνουν να ανησυχούν σοβαρά. «Σήμερα βλέπω ότι πολλοί, σχεδόν όλοι, φορούν τις μάσκες τους και στον δρόμο ενώ έως πριν από λίγες ημέρες ελάχιστοι τις φορούσαν. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και το επόμενο χρονικό διάστημα». 

Σποτάκι

O Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τους όμορους δήμους Παγγαίου και Νέστου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσει σποτάκι για την ενημέρωση των πολιτών.  


kathimerini.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ