Κορωνοϊός: Εικόνα συμμόρφωσης στα νησιά μετά τους πυκνούς ελέγχους


Φωτ. REUTERS

Μια εικόνα συμμόρφωσης παρατηρείται στα νησιά μετά τους πυκνούς ελέγχους που ξεκίνησαν.

Στη Μύκονο έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε έξι beach bar και 13 καταστήματα στο κέντρο, και έχουν εντοπιστεί τρεις παραβάσεις σχετικές με την ένταση του ήχου, το ωράριο λειτουργίας καθώς και την άδεια μουσικής. Υπήρξε, επίσης, μια σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή δικύκλου.

Στη Νάουσα της Πάρου έγιναν έλεγχοι σε επτά μπαρ και διαπιστώθηκε μία παράβαση σε εργαζόμενο για μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Στα Φηρά Σαντορίνης, διεξήχθησαν έλεγχοι σε 15 bar χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί καμία παράβαση.

Πέραν των καταστημάτων και χώρων διασκέδασης, οι έλεγχοι εστιάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται φαινόμενα μη συμμόρφωσης.

Από το πρωί του Σαββάτου η Τροχαία ελέγχει κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ. Σε 655 ελέγχους βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε αστικά λεωφορεία.

Επιπλέον αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν έξι λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών κ Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι. Οι υπεράριθμοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια κ παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο, έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και το επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο θεωρείται κρίσιμο λόγω της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ