Κορονοϊός: Κρούσματα και συλλήψεις οδήγησαν σε νέο “λουκέτο” σε πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής

Νέο “λουκέτο” στο πρωτάθλημα του Περού στη Λατινική Αμερική, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού σε παίκτες ομάδων, αλλά και συλλήψεις για παράβαση των μέτρων της πανδημίας, έξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, η περουβιανή κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει εκ νέου τους επαγγελματικούς αγώνες ποδοσφαίρου στην χώρα, αμέσως μετά την πρώτη αναμέτρηση της επανέναρξης της πρώτης κατηγορίας, που διεξήχθη μετά από πεντάμηνη διακοπή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Λίγο μετά τον αγώνα της Ουνιβερσιτάριο και της Καντολάο (0-0) στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας, Λίμα, το υπουργείο Αθλητισμού, ανακοίνωσε ότι «λόγω κινδύνων για την υγεία και την ασφαλείας, ανέστειλε τους υπόλοιπους αγώνες της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος», που επρόκειτο να διεξαχθούν μεταξύ 8 και 10 Αυγούστου.

Η απόφαση, ελήφθη επειδή αρκετοί παίκτες από διαφορετικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο από την Ουνιβερσιτάριο, βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό, αλλά και επειδή οι φίλαθλοι της συγκεκριμένης ομάδας, συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του εθνικού σταδίου.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία και ο νέος πρωθυπουργός του Περού, Βάλτερ Μάρτος, προειδοποίησε ότι εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης, η κυβέρνηση θα ακυρώσει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος: «Εάν αυτή η εγγύηση δεν υπάρχει, το πρωτάθλημα πρέπει να ανασταλεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Κρούσματα και συλλήψεις οδήγησαν σε νέο “λουκέτο” σε πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ