Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: Παρατείνονται για δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Μπου-κιουμ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα θα παραταθούν για δύο εβδομάδες, καθώς οι υγειονομικές αρχές είναι αντιμέτωπες με ξεσπάσματα της πανδημίας σε όλη την επικράτεια ενώ αυξάνονται οι ασθενείς με βαριές μορφές του κορωνοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση έκανε αυστηρότερους τους περιορισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς πλησιάζει η κορύφωση της περιόδου διακοπών.

Στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ και στα περίχωρά της απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των δύο προσώπων μετά τις 18:00, ενώ στην υπόλοιπη χώρα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων.

Ο πρωθυπουργός Κιμ χαρακτήρισε απαραίτητη την παράταση των περιορισμών προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια τα σχολεία σε δύο εβδομάδες.

Ειδικοί καλούν να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, κυρίως επειδή ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση διπλασιάστηκε σε τρεις εβδομάδες, καθώς μολύνονται κυρίως νεότεροι πολιτών πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και η πρόοδος της εκστρατείας ανοσοποίησης είναι αργή.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση έχει φθάσει τους 376.

Ο δείκτης θνητότητας παραμένει πάντως χαμηλός (στο 1,02%).

Η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) εξάλλου ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.704 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 2.113 νεκρούς επί συνόλου 207.406 μολύνσεων.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη χώρα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 συνολικά 19,95 εκατομμύρια άνθρωποι (το 40% του πληθυσμού), εκ των οποίων έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως κάπου 7,52 εκατ. (το 14,7%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ