Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 θάνατοι συνολικά στην Ιταλία – Εκτακτη βοήθεια 4,7 δισ. στους δήμους

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 889 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά περίπου 6.000 ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 92.472 γεγονός που καθιστά την Ιταλία τη δεύτερη κατά σειρά χώρα σε αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ.

Οι αριθμοί αυτοί καθιστούν σχεδόν βέβαιη την επέκταση της καραντίνας. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πολίτες που δεν έχουν, στην φάση αυτή, αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τα αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα.

Συνολικά, με την ταχύτερη χορήγηση ποσών που είχαν ήδη εγκριθεί και με νέα, έκτακτα κονδύλια, η κυβέρνηση θα καταβάλλει στους 8.000 δήμους της χώρας τέσσερα δισεκατομμύρια επτακόσια εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη δυσκολία.

Προβλέπεται η χορήγηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση, κουπονιών για αγορές σε σούπερ μάρκετ, αλλά και απευθείας παράδοση τροφίμων στο σπίτι, με την συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων.

«Η ουσιαστική αυτή βοήθεια θα αρχίσει να δίδεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Δεν θα μείνει κανείς μόνος, δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε έναν», είπε ο Κόντε. Κάλεσε, δε, τους παραγωγούς και διανομείς τροφίμων να κάνουν μια έκπτωση του 10% στους πολίτες που θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια αυτά αλληλεγγύης.

«Τα υπόλοιπα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που εγκρίναμε για την βοήθεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα διατεθούν άμεσα», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλία κάλεσε τέλος την Ευρώπη να δείξει εάν μπορεί να ανταποκριθεί στην πανδημία και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ