Κορωνοϊός – Πάτρα: Ανεμβολίαστοι πάνω απο 500 υγειονομικοί

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ μίλησε νωρίτερα σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1. Ο ίδιος τόνισε ότι πάνω από 500 υγειονομικοί στην Πάτρα είναι ανεμβολίαστοι.

Ο Γ. Καρβέλης, αφότου περιέγραψε ότι οι καταλήψεις που έγιναν από εργαζόμενους επί διήμερο σε δύο νοσοκομεία της Πάτρας δεν επέτρεψαν την ομαλή λειτουργία τους, τόνισε ότι την Τρίτη έκανε μηνύσεις, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την κατάσταση.

«Σήμερα το πρωί, η κατάσταση δείχνει να είναι σε εκτόνωση. Η κατάληψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έληξε και έχει μετατραπεί σε στάση εργασίας. Η κατάληψη είχε γίνει ως αντίδραση στην αναστολή των συμβάσεων όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τις αποφάσεις σήμερα για να τεθούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, ο κ. Καρβέλης είπε ότι «από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, η ενημέρωση που είχα το βράδυ της Τρίτης είναι ότι ανεμβολίαστοι είναι 550 εργαζόμενοι, επί συνόλου 2.500 υπηρετούντων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και 1.200-1300 υπηρετούντων στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας».

Το ποσοστό εμβολιασμένων είναι γύρω στο 90% στο ιατρικό προσωπικό, ενώ είναι χαμηλότερα τα ποσοστά στο νοσηλευτικό προσωπικό».

«Τα κενά που θα προκύψουν θα καλυφθούν με ανακατανομή προσωπικού και με χρήση επικουρικού προσωπικού», τόνισε ο κ. Καρβέλης, ενώ ανέφερε ότι ανοίγει σήμερα και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις όσων θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ για να το ενισχύσουν, εξαιτίας των κενών που θα δημιουργηθούν από σήμερα, λόγω των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ υπογραμμίζει ότι «για υπηρεσίες όπως η σίτιση, η φύλαξη και η καθαριότητα είναι πιθανόν να υπάρξει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, εφόσον απαιτηθεί».

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ