Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πλοίο στο λιμάνι της Λήμνου λόγω ύποπτου κρούσματος

Yποπτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πλοίο Blue Star Mykonos που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. 

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές με τις οποίες επικοινώνησε η «Κ», ο συναγερμός σήμανε όταν ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό. Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας έδωσε εντολή να αποβιβαστεί το μέλος του πληρώματος και για αυτό το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το πλοίο απέπλευσε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας και ενώ βρισκόταν στη Λήμνο, περίπου στις δύο τη νύχτα, ο νομίατρος ενημέρωσε ότι το μέλος του πληρώματος που είχε αποβιβαστεί θεωρείται ύποπτο για κρούσμα κορωνοϊού. 

Κατόπιν απόφασης του ΕΟΔΥ και ναυτιλιακής εταιρείας το πλοίο θα παραμείνει σε καραντίνα στη Λήμνο στο λιμάνι της Μύρινας με 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι. 

Σημειώνεται ότι το πλοίο κατά την άφιξή του στη Λήμνο είχε αποβιβάσει κάποιους επιβάτες ενώ άλλοι πρόλαβαν και επιβιβάστηκαν στο πλοίο πριν την ανακοίνωση του νομίατρου. 

Το πλήρες δρομολόγιο του πλοίου ήταν Καβάλα-Λήμνος-Αγιος Ευστράτιος-Λέσβος-Χίος-Σάμος-Φούρνοι-Ικαρία-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς.


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ