Κορωνοϊός: Το πλάνο της UEFA

Η UEFA λίγο μετά απο την ανακοίνωση της για την αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου  2020, έβγαλε νέα ανακοίνωση την οποία υπογράφουν όλες οι  επιτροπές σχετικά με το πρόγραμμα των εγχώριων πρωταθληματων άλλα και των διοργανώσεων της με συμμέτοχες εθνικών ομάδων από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της UEFA:

Για τα πρωταθλήματα:

Ο στόχος είναι να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις, τόσο οι εθνικές όσο και το Champions και το Europa League. Τελική επιθυμητή ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και η υγεία των παικτών.
Πιθανό το σενάριο για ευρωπαϊκούς αγώνες τα Σαββατοκύριακα και πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.
Πιθανό το σενάριο να γίνουν μετατροπές στα προκριματικά αν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου.

Για τις εθνικές ομάδες:

Τα ματς των playoff για το Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο θα αναβληθούν έως το διεθνές παράθυρο του Ιουνιου, και τότε να εξεταστεί ξανά η κατάσταση.

Η τελική φάση του Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου εως τις 12 Ιουλίου 2020 θα αναβληθεί και θα διεξαχεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2011. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το Euro 2020 να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους τους οπαδούς τους σε όλη την υφήλιο.

Οι προκριματικοί αγώνες, η 3η και 4η αγωνιστική, που είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα προγραμματιστεί ξανά.

Η τελική φάση του UEFA Nations League και η τελική φάση του UEFA U21 και η τελική φάση του Euro 2021 των γυναικών που είχαν προγραμματιστεί το διάστημα Ιούνιος και Ιούλιος 2021 θα προγραμματιστούν ξανά.

Ομάδες εργασίας:

Μία ομάδα εργασίας θα δουλέψει στο καλεντάρι, με εκπροσώπους της UEFA, των πρωταθλημάτων και των ομάδων, ώστε να βρεθεί το πως θα επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων.

Μία άλλη ομάδα εργασίας θα δουλέψει στα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών που έχει ήδη προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί η πανδημία.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ