Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες




Υλικά για 4-6 άτομα:

2 κιλά κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
1,5 κιλό πατάτες μπέιμπι
Χυμό 1 λεμονιού
Χυμό 2 πορτοκαλιών
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
Φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένετε το κοτόπουλο, το στεγνώνετε, το κόβετε σε μεγάλες μερίδες και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις προσθέτετε και αυτές ολόκληρες.
2. Σε ένα γυάλινο μπολ, χτυπάτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το μέλι. Περιχύνετε με αυτό το κοτόπουλο και τις πατάτες και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
3. Ψήνετε το φαγητό για 1,5 ώρα περίπου σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
4. Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε ζεστό.

vita.gr




agrinio24.gr