Κοτόπουλο με πέστο μπρόκολου και φoυντούκια


Ταιριάζει πολύ το μπρόκολο με τα φουντούκια και τον βασιλικό. Σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε με κοτόπουλο, εξίσου ωραίο όμως είναι και με μπιφτέκια ή με μπριζόλες.

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 25΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 εκ.
  • 80 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο μπρόκολου

  • 2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο μπρόκολο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 90 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πέστο: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το σκόρδο, τα φουντούκια, το ξύσμα, το τυρί και το λάδι μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατοπίπερο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.

Κοτόπουλο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Aλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 13-14 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το πέστο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή πιλάφι.

kathimerini.gr



agrinio24.gr